(צילום: פלאש 90) - חמין לשבת, הגירסה המרוקאית
(צילום: פלאש 90)

מתכון לחמין מרוקאי: לכל עדה יש את המאכלים המסורתיים שלה. אז מי אמר שרק אשכנזים אוהבים חמין? מתכון לחמין בנוסח מרוקאי, טעים וחריף במידה

לחמין:

1/2 ק"ג קישקע

1/2 מח עצם

1 ק"ג שריר חתוך לקוביות

1 ק"ג תפוח אדמה

1/2 ק"ג חומוס

1/2 ק"ג שעועית שחורה

1/2 ק"ג חיטה

שש ביצים

4 בצלים וראש שום אחד

לתבלינים:

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כף גדושה כמון

כפית מלח

2 כפות גדושות מרק עוף

לחיטה:

כפית אחת מלח

כפית אחת של כורכום

רבע כוס שמן

כך תכינו, חמין מרוקאי:

לבשל את החיטה במים כחצי שעה עד שתתרכך. הניחו את כל החומרים עם התיבול בסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל התכולה והרתיחו.

לבשל על אש גבוהה יחסית כשעה וחצי. בשלב הזה, לתבל את החיטה, להוסיף לסיר יחד עם הקישקע. המשך בישול ארוך.

מצאתי טעות בכתבה