(צילום: פלאש 90) - מתכון: נכנס יין, יצא עוף
(צילום: פלאש 90)

יין משובח יכול להפוך מתכון עוף פשוט למנה מנצחת. לכבוד שבת: קבלו מתכון לעוף ביין, מיונז ושום. משובח וטעים

החומרים:

5 כרעיים

5 תפוחי אדמה

שתי כפות מיונז

כוס אחת של יין אדום לבחירה

1 כף אבקת מרק עוף

6 שיני שום כתושות

1 פלפל אדום או ירוק

1 ראש שום שלם

כפית אחת של פפריקה

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את הכרעיים.

את תפוחי האדמה חותכים לשש רצועות ומוסיפים לקערה.

את הפלפלים חותכים גם-כן לרצועות ומוסיפים.

מוסיפים את השום הכתוש, מיונז, יין, הפפריקה והפלפל השחור ובוחשים יחד.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה עד שעתיים.

מוציאים את הקערה מהמקרר ומניחים את הירקות והעוף כשהעור כלפי מטה בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף ומעל נייר אפייה.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה.

מצאתי טעות בכתבה