מתכון לתבשיל בשר עם תפוחי אדמה ופירות יבשים

הריח שממלא את הבית בזמן שהבשר מתבשל הוא פשוט תענוג: מתכון לתבשיל בשר במשרה יין אדום עם תפוחי אדומה ופירות יבשים. מתאים מאוד לזמנים חגיגיים (מתכונים, אוכל)

תבשיל בשר עם תפוחי אדמה ופירות יבשים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • נתח כתף בקר מופשר
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 5-10 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 6-7 תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס משמשים / שזיפים מיובשים
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • למשרה הבשר:
  • 2 כפות חרדל חלק
  • 2 שיני שום
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

רגע לפני: הריח שממלא את הבית בזמן שהבשר מתבשל הוא פשוט תענוג: מתכון לתבשיל בשר במשרה יין אדום עם תפוחי אדומה ופירות יבשים. מנה שמתאימה מאוד לזמנים חגיגיים.

• חותכים לריבועים גסים את נתח הבשר.

• מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה.

• מכינים את משרה הבשר: כותשים את השום ומערבבים עם החרדל ומעט שמן זית. מורחים את קוביות הבשר במשרה, ומעבירים למקרר למשך שעה.

• מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים בו את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד שהן משחימות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את גרגרי הפלפל האנגלי, עלי דפנה והיין ומביאים לרתיחה.

• לאחר שהנוזלים בסיר הגיעו לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים במשך 40 דקות עם מכסה סגור, ומידי פעם מערבבים.

• מוסיפים לסיר את השזיפים והצימוקים ומבשלים 40 דקות נוספות על אש נמוכה.

• מסירים את המכסה, מגביהים את הלהבה לצמצום הרוטב במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר