קינוח אישי: מתכון לקראמבל תפוחים ושקדים

לא כל מנה יכולה לזכות בתואר "הקינוח המושלם", אך הקראמבל המפנק הזה שמשלב בין פירורים פריכים עם תפוחים חמים ועסיסיים, הוא מנת קינוח נהדרת ששווה לאמץ והיא מתאימה במיוחד לצד כדור גלידה קר (מתכונים, אוכל)

קראמבל תפוחים ושקדים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 תפוחים בינוניים מסוג גראנד
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 חבילת מרגרינה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 25 גרם שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

רגע לפני: את קינוח קראמבל התפוחים ניתן להגיש בכמה דרכים, וכל וריאציה מקובלת עלינו, כל עוד היא לא פוגעת בטעם המופלא שלו. המתכון הזה מציג שתיים מהן: אפיה של קראמבל התפוחים בתבנית אחת, וחלוקה לפרוסות אישיות לצד כדור גלידה, או אפיה בתבניות אפייה אישיות לכל סועד.

• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

• מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.

• מסדרים את פרוסות התפוחים בקומות בתבנית מרובעת או תבניות אפיה קטנות מסוג פיירקס.

• לשים לבצק את הקמח, הסוכר, השקדים והמרגרינה. התוצאה צריכה להיות בצק במרקם פריך ומתפורר. מפוררים את הבצק מעל פרוסות התפוחים.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך 35 דקות, או קצת יותר, עד שהפירורים משחימים.

אופן ההגשה: ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ומעט שקדים קלופים. מגישים חם

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר