מתכון לשוקי עוף בציפוי קריספי ורוטב מייפל חם

אומרים שלום לבשר: רגע לפני תשעת הימים, קבלו הצעה מעולה שתשדרג לכם את הפולקע הרגילים: מתכון לשוקי עוף בציפוי קריספי מתפצפץ ורוטב מתוק חם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
שוקי עוף בציפוי קריספי ורוטב מייפל חם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 שוקיים של עוף
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 כפות שומשום
  • 2 כפות שומשום שחור
  • 2 כפות בוטנים גרוסים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כף מלח
  • 3 כפות רוטב מייפל
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 6 שיני שום
  • 30 גר' מרגרינה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה אחת את פירורי הלחם, השומשום השחור והלבן, הבוטנים הגרוסים והמלח.

בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים.

מחממים את התנור על חום של 180 מעלות.

מחממים במחבת גדולה את השמן על להבה גדולה.

טובלים את שוקי העוף בקערת הביצים הטרופות ואחר כך מעבירים את השוקיים בתערובת הפירורים, השומשום והבוטנים.

מניחים את השוקיים במחבת, ומטגנים אותן היטב מכל צד במשך 2 דקות עד להזהבה.

לאחר שכל השוקיים מטוגנות, מעבירים אותן לתבנית אפיה בגודל בינוני, ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש.

בינתיים, בזמן שהעוף בתנור מבשלים את הרוטב לציפוי: מכניסים לסיר קטן את המרגרינה, המייפל, הצ'ילי והשום ומבשלים עד שהנוזל רותח ואז מסירים מהאש.

ברגע שהעופות יוצאים מהתנור, שופכים מעליהם את הרוטב.

אופן ההגשה: חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר